Gemeente in LOCKDOWN (alleen livestream)

Nb. Update tekst 1 maart 2021

Sinds afgelopen dinsdag 15 december 2020 tot een nader te bepalen moment is ons land in een strenge lockdown. De overheid heeft ons als kerken dringend gevraagd onze bijdrage te leveren in het teruggaan naar enkel digitale samenkomsten. Als Baptistengemeente Havenlicht te Delfzijl willen we daarom de dringende oproep van de overheid niet aan ons voorbij laten gaan. De afweging om door te gaan met het live bijwonen van de diensten met maximaal 30 personen (zoals we reeds deden) hebben we dan ook teruggedraaid. 

De raad van de Baptistengemeente Havenlicht heeft deze beslissing met pijn in het hart genomen in het besef dat we allemaal pijn en verdriet ervaren gedurende deze pandemie. Met elkaar voelen we net als u de frustratie, het verdriet en de moeite hierover. De samenleving en wij als mensen daarin raken allemaal steeds meer uitgeput en vermoeid. Maar tegelijkertijd hebben wij het fundament van ons geloof en de hoop die daarbij hoort. Dit gaat ook voorbij, immers niets van het aardse is blijvend. De mooie dingen niet, maar gelukkig ook de moeilijke dingen niet.

Concreet betekend dit:

  • De diensten zullen in ieder geval tot een nader te bepalen moment live gestreamd worden zonder publiek (bezoekers). U kunt zich tot dat moment dus niet meer opgeven voor dienstbezoek. Helaas geldt dit ook voor de diensten rond Kerst;  
  • De livestream diensten vinden plaats op de reguliere tijdstippen op zondagochtend 09:30 uur. 

 Laten we door dit alles heen volhouden en laten we blijven bidden voor elkaar, de gemeente en de wereld.