Lockdown verlengd tot 31 maart

“Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown”

De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op. (Nieuwsbericht | 23-02-2021)

Bovenstaande is een gedeelte uit een persbericht van 23 febr j.l. van onze overheid. Voor ons als raad is ook dit onderwerp een voortdurend en steeds terugkerend thema. Diverse visies passeren de revue, echter nog steeds ondersteunen wij het beleid van onze overheid.

Met elkaar willen we ons niet blind staren op de situatie van nu, maar met ‘geloofsogen’ kijken naar de toekomst. Geloofsogen zoals bekend bij Maarten Luther, bekend van zijn uitspraak “Als de Here morgen terug komt, dan plant ik vandaag nog een boom”. We willen ons wat dat betreft van harte aansluiten bij deze geloofsuitspraak. Ook wij hebben er vertrouwen in dat er er weer betere tijden komen en dat ook wij als gemeente weer terug kunnen naar ‘normaal’.

Een ‘normaal’ zoals:

  • Dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in onze zondagse samenkomsten;
  • Dat we weer met elkaar kunnen zingen en samen de Heer groot maken;
  • Dat we na de dienst(en) weer met elkaar kunnen koffiedrinken en met elkaar in gesprek gaan;
  • Dat we ons kinder-, jeugd- en jongerenwerk weer kunnen ontplooien;
  • Dat we ons kerkgebouw weer open kunnen stellen voor onze doordeweekse activiteiten.

Zo maar een paar voorbeelden van ons gemeente zijn en u zult er mogelijk