Schoenendoosactie 2021

De Baptistengemeente Havenlicht Delfzijl doet weer mee aan de landelijke Schoenendoosactie.

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen wij mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen van onze gemeente een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze – vaak voor het eerst – kennis met het evangelie.

Hoop en toekomst

Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Geloof in actie

Ook voor onze kinderen zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Praktisch

De Schoenendoosactie loopt tot 7 november 2021 en kunnen iedere zondag ingeleverd worden in de hal van ons kerkgebouw aan het Johan van der Kornputplein te Delfzijl (naast het politiebureau) en bij onderstaand contactpersoon thuis. Mocht u geen tijd of gelegenheid hebben om een schoenendoos te vullen, dan kunt u ook een geldbedrag achterlaten in een collecte bus in de hal van de kerk.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Marian van Dalen – Winkels, kinderwerker en contactpersoon Schoenendoosactie Baptistengemeente Havenlicht Delfzijl. marianvandalen@gmail.com

Uw hulp is welkom

Nadere informatie kunnen u terug vinden op https://schoenendoosactie.nl/

Media Folder: