Programma 100 jarig jubileum

Media Folder: 
100 jaar Baptisten Delfzijl Op 9 april 1923 kwam een groep van 26 personen op eigen benen te staan als ‘Gemeente van Gedoopte Christenen’ (baptisten). Nu, 100 jaar later hopen we dat in het weekend van 19 – 23 april , in dankbaarheid te gedenken met diverse vieringen.

Allereerst wordt door de onze gemeente op woensdag 19 april een boom aangeboden aan de gemeente Eemsdelta, voor de stad Delfzijl. Deze zal geplant worden aan de gracht tegenover de Baptisten kerk aan het Joh. Van der Kornputplein. De boom zal in ontvangst worden genomen door onze burgemeester Ben Visser. Iedereen wordt uitgenodigd daarbij aanwezig en vanaf 15.30 uur verzamelen in de kerk.

Donderdag 20 april om 15.00 uur is in de kerk de eerste herdenkingsdienst waarin de geschiedenis van ‘100 jaar baptisme in Delfzijl’ belicht zal worden, ondersteund met beelden via de beamer. Verder is er medewerking van het Christelijk Mannenkoor Appingedam.

Zaterdag 22 april staat grotendeels in het teken voor kinderen en tieners. Er staat een luchtkussen en een stormbaan waarop de kinderen zich kunnen uitleven en kunnen er oud Hollandse spellen gespeeld worden. ‘s Middags zijn er workshops. Dit alles vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur; op de parkeerplaats voor de kerk en in de kerk. Daarnaast zijn er verkoopkramen waarop diverse zaken worden verkocht; opbrengst voor een goed doel. Ook staat er een koffie caravan (toffe koffie) voor gratis koffie voor alle bezoekers en de ouders van de kinderen en voor de kinderen is er ranja. Bij dit alles is ook wat lekkers.

‘s Avonds is er een Tiener – Feestdienst met medewerking van de landelijke bekend staande band LEV, aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Hier is iedereen ook van harte welkom (ook ouderen)

Zondag 23 april is er de grote dankdienst met zang, muziek en een projectkoor, aanvang 09.30 uur. Aansluitend een liefdemaal in de vorm van een lopend buffet en zal er een expositie tentoongesteld worden over 100 jaar baptisme in Delfzijl. Voor al deze activiteiten is een ieder van harte uitgenodigd. Voor verdere informatie; Tel. 0646265480