Laatste Nieuws

Geplaatst op 2 weken 5 uur geleden

Als baptistenvoorganger binnen de evangelische traditie, zing ik al jaren iedere zondag met veel plezier allerlei liederen uit de rijke geschiedenis van de evangelische beweging. Oude spirituals en gospel worden afgewisseld met moderne worship van Amerikaanse en Nederlandse makelij, liederen van formaties als Sela en heel soms zelfs een psalm. Ieder jaar komen er nieuwe nummers en gaandeweg verdwijnen anderen in de vergetelheid van het voorbije. Op zich niks mis mee. Ik geniet van de afwisseling en mijn smaak is breed.

Geplaatst op 2 weken 5 dagen geleden

Gisteren (4 juli 2021) bij de nabespreking van de preek, gaf een zuster aan dat ze zo blij was met het feit dat we als gemeente nu weer meer konden en mochten dan in de lange maanden daarvoor. Ze bekende dat ze de gemeente had gemist en dat het ook in haar geloof verschil had gemaakt; ze was lauwer geworden en minder sterk in haar geloof, juist omdat ze de broeders en zusters van haar gemeente niet meer zo vaak en intensief ontmoette.

Geplaatst op 3 weken 1 dag geleden

Vanmorgen een bijzondere dienst waarin we rondom het avondmaal terug keken naar het afgelopen (Corona) jaar. Een jaar waarin veel was gebeurd en waarin de tegenstellingen tussen mensen (helaas) zo zichtbaar werden. Met elkaar mochten we al datgene wat ons soms zo dwars zit en waarmee we soms andere mensen beschadigen bij het kruis brengen. Vanuit de Liefde van de Here Jezus stond vergeving centraal. Middels witte stenen mochten we dit symboliseren door onze stenen bij het kruis neer te leggen.

Geplaatst op 3 weken 5 dagen geleden

Als gemeente zijn we blij en dankbaar met de versoepelingen t.a.v. de Corona maatregelen.

Als (kerken) raad hebben we daarom de volgende afspraken gemaakt:

Geplaatst op 1 maand 5 dagen geleden

https://www.youtube.com/channel/UCwKzPyXqZOMI-2nPSs0N24w/featured

Wij zijn de Baptisten van de Delfzijl en dit is ons YouTube-kanaal. Hier vind je van alles dat te maken heeft met ons als gemeente en met onze Heer, Jezus Christus. Wij zijn al bijna 100 jaar een gemeente en willen dat ook online zijn in de 21e eeuw. We zouden het geweldig vinden als jullie je abonneren.

Gods zegen!

Geplaatst op 1 maand 6 dagen geleden

Blij en dankbaar zijn we dat onze predikant Ds. Roelof Ham eindelijk weer fysiek de dienst kon leiden. Hij is inmiddels twee keer gevaccineerd en als gemeente zijn we dan ook erg dankbaar dat hij vanuit zijn eigen fysieke beperkingen weer aanwezig kan zijn.

En wat zeker ook vermeldingswaardig is dat we als gemeente weer zelf mochten (mee)zingen. Weliswaar op een ingetogen wijze, maar zeker zegenrijk!!

Vanmorgen extra feestelijk door de kinderen van de zondagschool, die ons lieten zien dat ze een fijn kampweekend hadden gehad. 

Geplaatst op 2 maanden 1 week geleden

Het Platform Kerk en Aardbeving houdt op 27 juni opnieuw een Groningenzondag, om namens de kerken in die provincie aandacht te vragen voor de gevolgen van de aardbevingen daar. Mede omdat Groningen de bakermat is van het Nederlandse baptisme, beveelt het bestuur van Unie-ABC de Groningenzondag van harte aan bij haar aangesloten gemeenten.

Geplaatst op 2 maanden 1 week geleden

Unie-ABC start in samenwerking met CAMA Zending een noodhulpactie voor India. Dagelijks zien we de meest afschuwelijke beelden in het nieuws. Met meer dan 20 miljoen besmettingen en ruim 200.000 doden is het land onvoorstelbaar hard geraakt door de coronapandemie. In elk huishouden is wel iemand getroffen.

Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt waarschijnlijk vele malen hoger dan de officiële cijfers. Veel mensen hebben geen toegang tot de testfaciliteiten en er wordt gezegd dat veel sterfgevallen op het platteland niet geregistreerd worden.

Tekort aan bijna alles

Geplaatst op 2 maanden 1 week geleden

Unie-ABC start in samenwerking met CAMA Zending een noodhulpactie voor Myanmar. Geweld, martelingen, verkrachtingen, dwangarbeid zijn daar aan de orde van de dag. Na de staatsgreep van 1 februari is de situatie in het land drastisch verslechterd.

Dictatuur
Een avondklok, nieuwe reisbeperkingen, een verbod op vrije meningsuiting en een verbod op samenkomsten. Staatsmedia zijn overgenomen door het regime, particuliere nieuwszenders en kranten zijn gesloten. Facebook is - net als andere sociale mediakanalen - geblokkeerd.  

Geplaatst op 2 maanden 2 weken geleden

Een mooie Hemelvaartdienst samen met de brs & zrs van de Baptistengemeente Appingedam en Delfzijl. Welliswaar met de beperkingen van de Corona kunnen we terugkijken op een mooie dienst. De combinatie van het muziekteam bestaande uit brs & zrs van beide gemeenten was een mooie en waardevolle toevoeging voor deze dienst. En onze broeder voorganger Ds. Erry Fokkert pakte uit met een prachtige prediking vanuit Psalm 47. De overdenking met als thema "Hulde aan de Koning" die de Here God op zijn hart had gelegd was dan ook zeer de moeite waard.