Links

https://www.deborahham.nl/

Je vindt op deze site mogelijk inspirerende stukjes over datgene dat we kunnen lezen in de Bijbel als vrouwen in deze tijd. 

https://www.youtube.com/channel/UCwKzPyXqZOMI-2nPSs0N24w

Wij zijn de Baptisten van de Delfzijl en dit is ons YouTube-kanaal. Hier vind je van alles dat te maken heeft met ons als gemeente en met onze Heer Jezus Christus. Wij zijn al bijna 100 jaar een gemeente en willen dat ook online zijn in de 21e eeuw. We zouden het geweldig vinden als jullie je abonneren. 

Gods zegen!

http://www.st-impact.nl/joomla/

Welkom in de wereld van de Bijbel! Wij willen je graag stimuleren om te ontdekken wat de Bijbel voor jouw eigen leven kan betekenen. Daarom bieden we je in deze website allerlei achtergronden bij de Bijbel, leuke en leerzame links, seminars, bijbelstudies en artikelen aan. En vragen en feedback zijn altijd welkom!

https://christipedia.miraheze.org/wiki/Christipedia

Christipedia.nl is een Bijbelgetrouwe internet-encyclopedie, met onderwerpen die voor christenen interessant zijn. Het is een middel om jouw kennis, nuttige informatie, interessante weetjes, dingen die je in de Bijbel ontdekt hebt, te delen.


Unie-ABC - Home

Als Baptistengemeente Havenlicht verwijzen we graag naar de Website van onze Unie van Baptistengemeenten & Cama-Gemeenten in Nederland. Veel informatie aangaande ons “gemeente" zijn kunt u daarop terug vinden. 

https://www.bijbelgenootschap.nl/

Als Baptisten gemeente verwijzen we graag naar de Website van het Nederlands Bijbelgenootschap. U kunt daar eventueel een eigen (gratis) account aanmaken en op die manier gebruik maken van diverse NBG faciliteiten en met name natuurlijk het lezen van de Bijbel.

https://www.missionpossible.nl/

Met de Zendingsorganisatie Mission Possible hebben wij een bijzondere band. Samen met hen zijn we (zoals elders vermeld) in 2019 op zendingsreis naar Bulgarije geweest. En daarbij zijn we op diverse terreinen betrokken bij deze organisatie. Daarom Misssion Possible van harte aanbevolen! 

https://www.youtube.com

Onze predikant Ds. Roelof Ham maakt ook gebruik van een eigen YouTube kanaal "De dominee spreekt", waarbij hij dag/dagelijks bemoedigende dagopeningen verzorgt onder de noemer "Eerste Hulp bij Stille Tijd". 

https://www.roelofham.nl/

We weten dat onze predikant Roelof Ham zijn “beperkingen” inmiddels ook heeft omgezet in kansen. In de periode van zijn ziek zijn werd zijn schrijvers talent zichtbaar. Dit heeft inmiddels geresulteerd in het schrijven van een aantal boeken. Zijn eerste boek, een spannende thriller van 464 pagina’s onder de titel “Iedermans Ondergang” gaat over de betekenis van ergens in geloven. Zijn tweede boek gaat over het misleidende wonder van Ufo's. Onverklaarbare verschijnselen aan de hemel, dansende lichten. Ufo’s worden ze genoemd. Lang werd het onderwerp niet serieus genomen. Maar tijden veranderen. Op 25 juni 2021 erkende de Amerikaanse overheid dat er iets speelt in onze luchten. Er werden filmpjes online geplaatst met daarop wonderbaarlijke beelden. Serieuze tv-programma’s en kranten besteedden aandacht aan Ufo’s. Wat is er hier aan de hand? Staan we op het punt contact te maken met buitenaardsen? Of speelt hier iets anders? In het boek gaat Roelof Ham gaat op deze vragen in. Hij herkent een misleiding van duivelse proporties.

Naast het schrijven van een boek (en wellicht straks meerdere boeken) wordt onze broeder ook gewaardeerd om het schrijven van artikelen over diverse (in de regel) geestelijke onderwerpen. Het loont zich de moeite om eens op zijn site rond te neuzen.

https://www.christenenvoorisrael.nl/

Kerk- en wereldgeschiedenis raken elkaar in Jeruzalem. Israël staat permanent in het brandpunt van de belangstelling. De kranten staan er wekelijks vol van, al die aandacht is veelzeggend. Stichting "Christenen voor Israël" stelt zich ten doel om Christenen bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Zij doet dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël.

https://www.opendoors.nl/

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

https://www.bijbelvereniging.nl/

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst gratis Bijbels in overnachtingslocaties, waaronder hotelkamers, vakantiehuisjes, ziekenhuizen, gevangenissen en scheepshutten. Daarnaast verstrekt de vereniging kosteloos Bijbeluitgaven aan diaconale instellingen, evangelisatiecommissies, missionaire werkgroepen, asielbezoekers, vluchtelingenwerkers, gevangenispastors, verplegenden, ouderenbezoekers, pastoraal werkers en warmhartige christenen.

https://dorcas.nl/

Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten
Wij hebben liefde en hoop voor ieder die in armoede leeft, buitengesloten is of in crisis verkeert.
Wij geloven in de kracht van God, in het prachtige potentieel van ieder mens en in bloeiende gemeenschappen.

https://apollos.nl/

Apollos zorgt voor toerusting van lokale leiders in Afrika, Pakistan en Latijns-Amerika om hun eigen mensen te trainen, zodat ze zelf hun maatschappelijke problemen kunnen aanpakken. Dat zorgt voor duurzame ontwikkeling.

https://bibleforchildren.org ("Bijbel voor Kinderen" is een Nederlandstalige Website met o.a. mooie Bijbelverhalen & kleurplaten)

Mattheüs 19:14 Jezus zei: 'Laat de kinderen ongemoeid, belet ze niet bij Mij te komen, want het koninkrijk van de hemel behoort toe aan wie is zoals zij.' Bijbel voor Kinderen heeft als doel om Jezus Christus bekend te maken onder kinderen door distributie van geillustreerde bijbelverhalen met o.a. gekleurde traktaten en kleurboeken, in iedere taal die een kind spreekt.

https://schapenslapen.com/over-dit-blog/

Een site van Anna Ruth Kuipers met een oproep tot bijbels christendom